Counseling praktijk STAP in Den Haag
   
Home Werkwijze Stress-Therapie Adoptie-Problematiek EFT EFT-CURSUS Tarieven Contact
   
Emotional Freedom Techniques
 
  Werkwijze
  Stress-Therapie
  Adoptie-Problematiek
  EFT
  EFT-CURSUS
  Tarieven
  Contact
  Links
 

Aanpak van spanning en stress die werkt

Het kan vaak moeilijk zijn om te zien wat er nodig is om het patroon van spanning en stress te doorbreken. Mijn werkwijze is zowel psychisch als lichaamsgericht, omdat praten alleen meestal niet helpt.

Als u anders leert omgaan met stress en uw kracht hervindt, wordt een doorbraak mogelijk. U kunt zich dan snel weer ontspannen en goed voelen. Bij STAP krijgt u geen trucjes van buitenaf, maar een bewezen methode waarin ik geloof en die ik zelf ervaren heb.

EFT

Als counselor en maatschappelijk werkster werk ik o.a. met EFT (Emotional Freedom Techniques) en diverse ontspanningstechnieken. Met behulp van EFT kunt u echt vrij worden van steeds terugkerende negatieve emoties en de hiermee gepaard gaande spanningsklachten. EFT is een zelfhulpmethode die ik u kan leren zodat u in elke situatie beter het hoofd kan bieden aan stress.

Wanneer EFT?

EFT werkt zeer goed bij:

  • allerlei klachten met als oorzaak onverwerkte emoties

  • van pijnlijke herinneringen tot traumatische ervaringen

  • adoptie- en hechtingsproblemen

  • angsten en fobieŽn (claustrofobie, smetvrees, hoogtevrees, faalangst, etc.)

  • overspannenheid

  • overgewicht, eetstoornis

  • psychische klachten rond werk

Hoe lang duurt een behandeling met EFT?

De therapie is erop gericht om u de EFT techniek zelf te leren, zodat u deze in het dagelijks leven kunt toepassen. Meestal is het nodig om, afhankelijk van de problematiek, 5 tot 10 sessies onder begeleiding te doen. Deze sessies duren 1 tot 1,5 uur en helpen u om de onbewuste, beperkende denk- en gedragspatronen bewust te maken. Hierbij krijgt u gerichte aanwijzingen om emotionele problemen zelf te hanteren en verwerken. Ook kan de EFT methode ingezet worden en deel uitmaken van een behandeling die gericht is op stresshantering of traumaverwerking.

Voor meer informatie over EFT zie  EFT .